Ezt a bejegyzést az alábbiak szerint kell benyújtani:

A kezdőlap legfontosabb eseményei,
Interjúk és oszlopok

Star Trek: A teljes jogosulatlan történelem

Robert Greenberger egy jól elismert író és szerkesztő, aki mind a Marvel, mind a DC képregénynél dolgozott; Számos fikciós és irodalmi könyvet írt a Star Trek -ről, valamint a Batman, a Hellboy és mások főszereplőjéről; És rendszeresen megtalálhatja írását a Westfield blogban. Legutóbbi munkája, a Star Trek: A Voyageur Press teljes jogosulatlan története előzetes megrendelhető a Westfield-en keresztül. A Westfield Roger Ash felvette a kapcsolatot Greenbergerrel, hogy többet megtudjon a könyvről.

Westfield: Néhány ember aggódhat amiatt, hogy ez egy jogosulatlan könyv. Miért nem kellene aggódniuk emiatt?

Robert Greenberger: Az illetéktelen könyv hátránya, hogy nem férünk hozzá a Paramount Pictures fájlokhoz és grafikákhoz, amelyek akadályozhatják bizonyos projekteket. A Star Trek -t azonban az elmúlt negyven évben annyira alaposan dokumentálták, hogy ez kevésbé jelent problémát. Ez azt is jelenti, hogy a valódi történeteket néhány ilyen eseményről meg lehet mondani, szemben a „hivatalos” verzióval, amely ellentmondásos ügyek felé bólinthat, de néhány ténytől elkerülheti.

A szórakoztató dolog az volt, hogy az összes emlékezetet, a nem hivatalos interjúkönyveket, a hivatalos, engedéllyel rendelkező magazinokat és könyveket elolvasta, és megpróbálta összeállítani a történt eseményeket, ki volt a felelős és mi volt a következmény.

Westfield: Mit várhatnak az olvasók a könyvben?

Greenberger: A Star Trek Pay Lip Service egyik története a sorozat rajongói oldala. A rajongók nélkül a sorozat soha nem ment volna filmre, nem is beszélve, hogy négy folytatást és újraindítást szaporított volna. A tudományos fantasztikus rajongók, akiket a pilóta az 1966 -os World Con -ban elrontott, egy példátlan rajongói mozgalom kezdete lett. Megpróbálom szövni azt a helyet, ahol a követő ventilátor viaszolt, és magával a franchise -val együtt csökken. Ezenkívül sok olyan ismeretlen embert vizsgálunk meg, akik valóban segítették a Herb Solow, a Desilu Exec Manny Coto -ig terjedő show -t, aki segített a Star Trek: Enterprise újraélesztésében. Megkérdezzük a sorozatot, a rajongókat és az árukat, így ez nagyon átfogó.

Az olvasók várakozással tekinthetnek néhány igazán szórakoztató és érdekes oldalsávra olyan sokféle embertől, akiknek életét a show megérintette, vagy a sorozatot egymás után megérintette. Két űrhajósunk, több TV -író, Mike Okuda grafikus és felesége, Denise, sőt néhány rajongó és kritikus is van. Ez további hangokat ad a történethez, tehát nem csak én vagyok, és jobb olvasási élményt nyújt.

Westfield: Mennyibe kerül a Star Trek minden verziójába?

Greenberger: Azt mondanám, hogy a könyv első harmada az eredeti sorozatról szól a kezdetektől a filmeken keresztül, majd fejezeteket szentel az ST -nek: TNG, a TNG Films, a Deep Space Nine, a Voyager, az Enterprise és a Reboot. Megpróbálok valamilyen kontextust és elemzést biztosítani, valamint egy adag véleményt (ami szórakoztató volt, mivel az engedélyezés nem tudja kifogni). Nagyon szeretném, ha több oldal lenne, majdnem megdupláztam a kimenetemet, mielőtt Scott Pearson, a szerkesztőm azt mondta nekem, hogy kezdjem el a vágást.

Westfield: A könyv leírásából úgy hangzik, mintha a rajongók szempontjából sokan azt mondják. Miért megy ezzel a megközelítéssel, és vannak -e új betekintés, amelyet a könyv ilyen módon való megközelítéséből szerzett?

GREENBERGER: Amikor Grace Labatt, az eredeti szerkesztőm, arra kért, hogy írjam ezt, már megállapította, hogy a rajongói elem soha nem volt megfelelően integrálva a franchise történetébe, és azt gondolta, hogy itt az ideje. Teljes szívvel egyetértettem, mivel a 60 -as évek sorozatának rajongója voltam, és láttam, hogy mit tett az életem és a karrierem. Úgy gondolom, hogy tőlem az oldalsáv Scribe középiskolás diákon keresztül, Kalliope Dalto -n keresztül látod az eredeti sorozat tartós vonzerejét és azt, hogy miért ez még mindig létfontosságú kulturális erő.

Több mint egy tucat rajongóval is felkerestem a világ minden tájáról, hogy rávegyék őket, hogy elmondják nekem a történeteiket, amelyek többségét nem tudtam beleférni a végső kéziratba, de lényegükkel segítették a rajongói szakaszokat. Remélem, hogy a kiadó kidolgozza a módját, hogy az anekdotáikat a könyv honlapján az elkövetkező hónapokban tartsák.

WESTFIELD: kapott -e hozzájárulást a Star Trek gyártásában részt vevő emberektől?

GREENBERGER: Számos néphez fordultam, de nem tudtam interjút készíteni Manny Coto -val, és arra késztettem, hogy Lisa Klink és az Okudas személyzet írója oldalsávokat írjon, az ütemterv, amelyen voltam, megakadályozta, hogy nyomon kövessem a szereplőket és a személyzetet. Másrészt, mindannyian oly sok interjút adtak az évek során, valószínűleg kevés friss volt a kérdést, így sok ásást igényelt.

Westfield: Mennyi kutatás folyik egy ilyen könyv írására?

Greenberger: tonna. Megragadtam minden nem-fantasztikus könyvet a sorozatomról a polcomról, és megrendeltem néhányat, amit soha nem vettem meg a vásárláshoz. Az interjút, az elemzéseket, az elemzést, az interjúkért fésültem (köszönöm a memória alfa!)Történetek és egyéb apróságok, amelyek segítenek a kárpit szövésében. Ez minden bizonnyal segített abban, hogy az évek során elég folyamatosan éltem, lélegeztem és írtam a Star Trek -ről, tehát sokat voltam a nogginben. Csak azt kellett kutatnom és frissítenem, miközben lejátszom az órát.

Westfield: Van valami záró megjegyzés?

Greenberger: Úgy gondolom, hogy tiszteljük Gene Roddenberry alkotását, miközben meglehetősen objektív és kritikus pillantást vetünk az emelkedésre és az esésre. Őszinte vagyunk abban, hogy Gene egy zseni volt, és az ego és az egészsége elengedte őt (és a rajongókat). Keményen áttekintem azt is, hogy a Paramount miként következetesen rosszul bántalmazta a franchise -t, nevezetesen az 1970 -es években, amikor nem tudták elgondolkodni, majd az 1990 -es években, amikor a kreatív következmények figyelembevétele nélkül visszatértek a kútba. Nagyon remélem, hogy a rajongók élvezik a projektet, mert robbantás volt írni, és egy fantasztikus projekt, hogy láthassuk az ötletről a nyomtatott könyvre egy tizenkét hónap alatt.

Vásárlás

Star Trek: A teljes jogosulatlan történelem