Ezt a bejegyzést az alábbiak szerint benyújtják:

A kezdőlap legfontosabb eseményei,
Interjúk és oszlopok

KC Carlson

KC oszlop KC Carlson által

Az utolsó oszlopom óta nagy döntést hoztam a képregény gyűjtésével kapcsolatban. Az alkalmi #1 vagy más különleges kérdések kivételével az egyedi „hajlékony” képregények vásárlását végeztem. Ehelyett a gyűjteményekre váltok. Most a legjobb, ez elsősorban a Marvel Comic Books számára. Arra is szándékoztam ezt megtenni a még olvastam néhány DC címért, de hihetetlen szerencsémmel gyakorlatilag az összes olvasott DC címet a következő hónapban törlik. Ah, DC … mit tettem veled valaha? Kivéve, hogy próbáljon egy hosszú, hosszú (hosszú) idővel ezelőtt szórakoztató képregényeket készíteni…

A KC kollekció ajánlja

Tudom, hogy nagyon késem az adott partit. Érzékeny vagyok azokra a képregény alkotókra is, akik azt gondolják (vagy azt mondják, hogy a kiadók mondják), hogy a jogdíjak (azaz a fizetés az alapoldalukon túl és túlmutató fizetésük) a szokásos formátumú képregényekből származnak. Azt mondták nekem, hogy több alkotó jelent meg az interneten, és könyörgött az ügyeire, hogy nem kereskednek a szakmákra. Valójában azt gondolom, hogy a kiadóknak már régóta van, hogy lépjenek fel és javítsák ezt. Az összegyűjtött kiadások (mind a kemény, mind a softcover formátumok) nagy százalékának fokozott minősége ezeknek a gyűjteményeknek (és több nyomtatásuknak és formátumának) nagy részét képezi a kiadók számára, függetlenül attól, hogy nyilvánosan be akarják ismerni vagy nem.

A gyűjtemények gyűjtésének áthelyezésének előnyei:

Doktori szokatlan vol. 1: A furcsa út

Szebb csomag összességében. A Marvel lehajlói manapság még nem is vannak valódi borítói. Ugyanazok a papír, mint a szokásos belső papírkészlet, ami mindenféle véletlenszerű kárra hajlamos, ha egyszerűen csak velük foglalkoznak, és sokkal inkább megérinti őket a disztribútorról a képregény üzletekre az ügyfélig. A kollekciók mindig vastagabb, kartonpapírokkal (vagy még jobb – kemény borítókkal rendelkeznek), és a belső állomány általában fényesebb és sokkal fizikailag sokkal jelentősebb, mint amit a lehajlásokban látsz (legalábbis a Marvel).

Archie Vol. 1 SC

Kevésbé kiszolgáltatott a sérülésekre. Folytatva a fentiekből, ha érdekel a képregények elolvasása, egyszerűbb ezt többször is aggódni, ha könyv-formátum-képregényt olvas.

Nova Human Rocket Vol. 1: kiégetni

Könnyebben hordható. Ha el szeretne olvasni egy képregényt, miközben utazik, ingázol, vagy egyszerűen csak egyet kölcsönöz egy barátjának, akkor az összegyűjtött kiadás sokkal jobb állapotban marad fenn az utazáson. Ráadásul sokkal egyszerűbb egy gerinc nyomon követése, mint a hat -nyolc tűzoltó képregény. A feleségem egy kereskedelmi papírkötést dob ​​a munkássákjába, hogy ebéd közben olvassa el, de ezt egy maroknyi képregény segítségével sok gyűrött papírt eredményez.

Batman: Harley és Ivy: The Deluxe Edition

Extrák. Az első dolog, amit felfedeztem az összegyűjtött kiadásokról, az volt, hogy az összes jó az összes változat borítóját tartalmazza, és ha a legjobban csinálják (és nem az aláírásra szivárognak), az összes változat borítót teljes méretben reprodukálják. (Ebben a négy – vagy még sok más – nem borító egy oldalra, olcsóakkal!) valamikor megéri a nagyobb könyv többletköltségét. A művészektől függően mindig nagyra értékelik az alternatív borító vázlatokat, a karaktertervezést és más művészi efemereket.

Starfire Vol. 1: Üdvözöljük otthon

Sokkal kielégítőbb olvasmány. Ez a fő oka annak, hogy ezt az oszlopot írom, és a fő oka annak, hogy váltom. Rájöttem, hogy havonta vásárolok floppies -t, majd arra várok, amíg az összes darabot összevonom, mielőtt elolvastam őket – mert egy ülésen egy teljes történetet végtelenül jobb, mint az 50 -es vagy annál eltérő sorozatot egy hónaponként egy hónapon belül. Miközben megpróbálja egyenesen tartani az összes történet. Lehet, hogy a gyerekeknek az agyterület és az ideje a képregények elolvasására és újraolvasására, valamint a részletek nyomon követésére, de felnőttként egy kielégítő egyetlen olvasmányt szeretnék egy puzzle helyett hat hónap alatt összeszerelni (vagy annál több, ha késések történnek).

Astro City: Privát élet

Gyűjtő helyett ügyfélré válni. A fentiek nagy része hozzáadja a képregények gondolkodását, mint egy történetet, ahelyett, hogy a védelmet a tárgyak helyett közvetítik. Ez egy nagy változás a gondolkodásmódban néhány ember számára (beleértve engem is!), De mivel a gyűjtő piacának bármi újabb, mint az ezüst kor, csak manapság eltűnt, azt hiszem, hogy ez az átmenet egészségesebb mind én, mind az ipar számára.

Vision Vol. 1: Alig rosszabb, mint egy ember

Könnyebben tárolható. A könyvespolcok egyszerűbbé válnak, hogy megszerezzék és átrendezzék, mint több száz képregény doboz. Ráadásul sokkal dekoratívabbak nézni.

All-New, All Different Avengers Vol. 1: Látványos hét

Jobb viszonteladási érték. Természetesen senki sem akarja vásárolni képregényeket, feltételezve, hogy megszabadulnakezek utána. (Manapság túlságosan drágák, hogy véletlenül eldobják.) De ha egy lépés előtt le kell vágni a kollekciót, vagy azt találja, hogy az ízlésed néhány évig jelentősen megváltozott az úton, akkor ott van Manapság sokkal nagyobb piac egy használt könyv számára, mint a maradék képregényeknél.

Lehet, hogy a helyi képregény üzletet érdekli a visszavásárlás vagy a kereskedelem, az elemtől és annak állapotától függően – de ne feltételezzük, hogy ez egy szolgáltatás, amelyet automatikusan kínálnak. Ritka, hogy ezt megteszik, mivel a gyűjtemények általában sokkal hosszabb ideig maradnak nyomtatványon, mint az egyéni képregénykiadás értékesítési élettartama. Általában az LC -k csak átrendezhetik a kérdéses gyűjtemény további példányait – és valószínűleg sokkal olcsóbbak, mint amire számíthatott a használt másolathoz.

Alapvető fontosságú, hogy ne felejtsük el, hogy a TPB vagy a HC, amelyet éppen új vásárolt, a fizetés elvégzéséhez használja, és kilép az ajtón. Ezen a ponton soha nem szabad elvárnia, hogy a költségeinek 100% -át visszatérjen a képregényboltban vásárolt gyűjteményeknél, függetlenül attól, hogy mennyire jó állapotban tartja. (Felnőtteknek odakint, csakúgy Az új autó értéket több ezer dollárral értékelnek, amikor a második helyen elhajtja.)

Supergirl: Az ezüstkorú omnibusz

Emellett, mint fogyasztó, feltehetően „elfogyasztotta” a könyvet azáltal, hogy elolvasta, tehát azt kell várnia, hogy ez a tapasztalat megérdemel valamit. Ne feledje, hogy sok ember vett részt a könyv elkészítésében, és elvárják, hogy fizessenek munkájukért.

Lehet, hogy jobb szerencséd van egy helyi használt könyvesboltban, ha van ilyen a környéken. Vagy számos online piac található, amelyek megkönnyítik a könyvek értékesítését. A nagy, megbízható vállalatok, mint például az Amazon, a Barnes & Noble és az eBay, lehetőségeket kínálnak arra, hogy könyveit új otthonba hozzák.

(Ne feledje, hogy a levélvásárlási eladások biztonságosan alaposan becsomagolják a gyűjteményét, így az nem sérült az új vevőbe történő átutazáskor. Azt javaslom, hogy az egyes könyvek merev, hullámos kartonjal rendelkezik, mint a cikk (ek), és a levelek az a párnázott táska. Bármit 2 vagy 3 könyv felett kell szállítani egy dobozban, mogyoró vagy sok pálcás csomagolópapír csomagolásával. Piacplace, amelyet használ, így tudja, mire jelentkezik.)

Összegzés/bezárás

Különben is, vissza a véleményemre. Dobom a floppy -t. Most azt gondolhatja, hogy csak itt nyitottam meg az ajtót. Tekintettel ezekre az érvekre, egyesek feltehetik a kérdést, mi a helyzet a digitális elindulással és a térigények teljes kiküszöbölésével? És ha már nem érdekel az egyéni kérdések, akkor mit kell befejeznem azokkal, amelyeket felhalmoztam?

Legyen naprakész, igaz hívő, hogy a jövőbeli oszlopok válaszoljanak ezekre a kérdésekre és így tovább. (Vagy ha más kérdései vannak, amelyeket fel kell tennie, akkor teljesen kommentálhatja az alábbiakat. Hacsak nem a kérdés: „Tudom -e a képregényed?” Fogadok, hogy már ismeri a választ erre a kérdésre …)

___________________________________________

KC Carlson: Nincs képregény ezen a héten! Nem akkor, ha van valami, mint a 137 órás WrestleMania-val kapcsolatos események, amelyeket most és vasárnap megtekinthetünk! Ajánlott: WWE NXT: Takeover Dallas péntek este! Sajnos csak a WWE hálózaton érhető el. A fenébe, Vince !!! (Rázi az öklét a levegőben…) De hallom, hogy a hálózat csak 9,99 USD ebben a hónapban…

A Westfield Comics nem felelős a buta dolgokért, amelyeket a KC mond. Különösen az a dolog, ami igazán irritált téged. Roogalator!